LEEUWARDEN – Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf?

Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die vanaf 1 september in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan ruim 10.000 inwoners van tien deelnemende gemeenten in Fryslân, zo ook aan inwoners van Leeuwarden.

Deelnemende gemeenten
Deze gemeenten zijn: Achtkarspelen, het Bildt, Dongeradeel, Franekeradeel, Ferwerderadiel, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Menameradiel, Tytsjerksteradiel en Weststellingwerf.

Onderzoek
De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van de politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd.

Uitkomsten
De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar lokale veiligheidsbeleid. Het onderzoek is ook in 2009 uitgevoerd. In Friesland zal bureau Companen uit Arnhem het onderzoek uitvoeren.

Vragenlijst
Deelnemers aan het onderzoek krijgen een brief waarin ze worden uitgenodigd een vragenlijst op het internet in te vullen. Wie liever een schriftelijke vragenlijst gebruikt, krijgt deze desgevraagd thuis gestuurd. Het onderzoek start op 1 september 2011. De resultaten worden in maart 2012 verwacht. De deelnemer is vrij een taal te kiezen, Nederlands of Fries.

Belangrijk
Het gemeentebestuur vindt het heel belangrijk dat de burgers die benaderd worden de enquête ook invullen en opsturen. Bij hoge deelname ontstaat namelijk een goed beeld van de veiligheidssituatie in de gemeente/regio. De uitkomsten zijn belangrijk voor de verdere ontwikkeling van een lokaal veiligheidsbeleid.

Informatie
Meer informatie over de veiligheidsmonitor staat op www.veiligheidsmonitor.nl.

Bron: Gemeente Leeuwarden

 

Share.

Comments are closed.