LEEUWARDEN – De Noorderbegraafplaats houdt open huis op zaterdag 1 oktober.

De afgelopen jaren zijn de Noorder- en Huizumerbegraafplaats flink vernieuwd. Alle inwoners van Leeuwarden en omstreken zijn welkom om op de Noorderbegraafplaats een kijkje te nemen.

Open huis
Het open huis is op zaterdag 1 oktober op de Noorderbegraafplaats (Schapendijkje 4). Van 11:00 tot 16:00 uur zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen van belangstellenden te beantwoorden.

Vernieuwing
De Noorder- en Huizumerbegraafplaats zijn goed onder handen genomen. Denk bijvoorbeeld aan vernieuwing van paden en groenvoorzieningen op beide begraafplaatsen. Ook zijn er elektronische informatiezuilen geïnstalleerd en is er nieuw buitenmeubilair geplaatst. Daarnaast is in de regelgeving en administratie veel gemoderniseerd en aangepast.

En nog meer…
Tijdens de open dag kunt u nog meer verwachten. Wilt u bijvoorbeeld iets weten over oorlogsgraven? Dan kunt u bij de Oorlogsgravenstichting informatie vragen. Ook voor informatie over het Theehuis kunt u terecht. Daarnaast kunt u een presentatie van foto’s over de werkzaamheden bekijken.

Bron: Gemeente Leeuwarden

 

Share.

Comments are closed.