Twee winkeldieven aangehouden
LEEUWARDEN – Een beveiligingsmedewerker heeft dinsdagmiddag samen met het personeel van een winkel aan de Nieuwestad een 24-jarige inwoner van Drachten en een 25-jarige inwoonster van Sint Annaparochie aangehouden. De twee werden betrapt toen ze parfum probeerden te stelen. Het duo verliet snel de winkel maar een beveiliger zette de achtervolging in. Hij werd daarbij geholpen door het personeel van de winkel. De twee winkeldieven werden aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie. Na verhoor werd tegen de twee proces-verbaal opgemaakt. Later die avond mochten ze het politiebureau weer verlaten.

Heler aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag op de Salomonszegel een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. De man reed op een gestolen fiets. De fiets werd in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De fiets gaat retour richting de rechtmatige eigenaar.

Bejaarde man gewond na aanrijding
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag op de Mr. P.J. Troelstraweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 88-jarige inwoner van Leeuwarden gewond raakte. De man reed met zijn scootmobiel over het fietspad. Hij wilde de weg oversteken en dacht dat een naderde auto wel zou stoppen. Dit deed de automobilist (gegevens onbekend) echter niet en een aanrijding was het gevolg. De bejaarde man kwam met zijn scootmobiel ten val en liep daarbij letsel op aan zijn heup en been. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.