Geld uit kluis gestolen
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt de diefstal van geld uit een horecagelegenheid in de Sint Jacobsstraat. In de nacht van zaterdag op zondag werd uit de kluis van het bedrijf een geldbedrag weggenomen. Het is onduidelijk hoe men binnen is gekomen. Een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden deed namens het gedupeerde bedrijf aangifte

Man aangehouden voor diefstal
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op de Weaze een 33-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van diefstal. Een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden had de politie gewaarschuwd omdat de Groninger haar laptop had gestolen. Een beveiligingsmedewerker wist de man te achterhalen en gaf de laptop weer terug aan de vrouw. Vervolgens droeg hij de man over aan de agenten. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen de Groninger proces-verbaal, waarna hij het politiebureau weer mocht verlaten.

Man met mes aangehouden
LEEUWARDEN- De politie heeft zondagmiddag rond 13.30 uur een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Agenten kregen een melding dat de man in verwarde toestand in de Jan van Scorelstraat met een mes liep te zwaaien waarbij hij zichzelf in zijn gezicht verwondde. De inmiddels gearriveerde agenten wisten de man te overmeesteren. De verdachten werd naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. Het mes werd in beslag genomen.

Bromfietscampagne afgerond
LEEUWARDEN – De politie heeft in de maand november intensief gecontroleerd op bromfietsers. De controles maakten deel uit van de verkeerscampagne van de politie Fryslân waarin de jonge bromfietsbestuurder centraal stond. In de stad Leeuwarden leverde dit in totaal de volgende resultaten op: vier bromfietsers kregen proces-verbaal omdat zij onder invloed van alcohol reden, twee daarvan moesten het rijbewijs inleveren. Daarnaast reden tien bestuurders zonder in het bezit te zijn van het AM rijbewijs. Er werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de (constructie)snelheid, zeven voor het niet of onjuist dragen van de helm, vijf voor gladde banden en vier voor de plaats op de weg. Tenslotte werden nog eens tien bekeuringen gegeven voor onder andere het ontbreken van de spiegels en het niet leesbaar zijn van de kentekenplaat. De politie Fryslân wil door middel van het voeren van de campagne en controles jonge bromfietsbestuurders bewust maken van de gevaren en risico´s van onder andere het rijden onder invloed en het overschrijden van de maximum snelheid. Kijk voor meer informatie op www.wijkiezenvoorveiligheid.nl.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.