Koppen van dode vossen gevonden in bos
LEEUWARDEN – De politie heeft afgelopen periode twee koppen van dode vossen gevonden in het Leeuwarderbos. Op vrijdag 10 februari belde een wandelaar met de politie nadat hij een kop van een dode vos in het bos had gevonden. Agenten gingen naar de opgegeven locatie en vonden daar de kop. De rest van het dode dier werd niet aangetroffen. Op woensdag 22 februari kwam wederom een melding van een wandelaar bij de politie binnen. Ook nu werd weer een kop van een dode vos aangetroffen in het bos, het overige deel werd niet gevonden. Het vermoeden bestaat dat beide dieren met hun hoofd in een vangklem van stropers hebben gezeten en toen dood zijn gegaan. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u anderszins informatie over het stropen in het Leeuwarderbos? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Burgers helpen winkeldiefstal voorkomen
LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagmiddag in een winkel aan de Schrans een 14-jarige inwoonster van Franeker aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jonge vrouw stal uit een winkel cosmetica. Toen zij door het winkelpersoneel werd aangesproken probeerde de verdachte de gestolen cosmetica te verstoppen en nam zij vervolgens de benen. Met behulp van burgers die voor de winkel op straat liepen, kon het meisje worden aangehouden. Zij werd overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werd ingesloten.

Man aangehouden voor belediging
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. Agenten die in hun dienstvoertuig over de Nieuwestad reden, werden opgeschrikt van geschreeuw van twee passerende mannen. Waarvan één van de mannen de agenten meende te moeten beledigen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Hij kan een boete van 500 euro verwachten.

Man aangehouden voor vernieling
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van vernieling. Een agent zag dat de man een “tag” op de deur van een van de winkel aan het Nauw met graffiti had geschreven. De man werd aangehouden en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Daarnaast zal hij de schade moeten betalen. De eigenaar doet vandaag aangifte.

Aanhoudingen voor huiselijk geweld
LEEUWARDEN/HALLUM- De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. In Leeuwarden werd een 35-jarige inwoner van Groningen aangehouden toen hij zijn partner, een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden mishandelde. In Hallum mishandelde een 65-jarige inwoner van dit dorp zijn 62-jarige vrouw. Ook hij werd aangehouden. Beide slachtoffers doen aangifte. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Tegen hen wordt het protocol huiselijk geweld opgestart en kunnen mogelijk een huis en contactverbod van 10 dagen verwachten.

Aangehouden voor verstoren van openbare orde
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Nieuwstad een 24-jarige inwoner van Dokkum proces-verbaal gegeven voor het verstoren van de openbare orde. De man gedroeg zich vervelend in het uitgaansgebied en zocht regelmatig ruzie met het publiek. De agenten waarschuwden de man diverse keren maar luisterde niet. Toen hij toch doorging met zijn gedrag werd hij aangehouden. Hij kreeg proces-verbaal.

Aangehouden voor brandstichting
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.00 uur op de Uniabuurt een 17-jarige inwoner van Jirnsum en een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging brandstichting. Oplettende agenten zagen dat de verdachten brandende lucifers in een vuilcontainer gooiden. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die vrijdagavond en nacht plaatsvond aan de Kastanjestraat. De daders kwamen de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden een flatcreentelevisie, sieraden en een laptop weggenomen. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Acht processen-verbaal bij alcohol controle
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Keizersgracht een alcoholcontrole uitgevoerd. Totaal werden 1152 blaasproeven door bestuurders van auto’s en bromscooters afgelegd. In acht gevallen leverde dit proces-verbaal op waarvan vijf beginnende bestuurders te veel gedronken. De hoogste score bij een “gevorderde” bestuurder bleek op de ademanalyse 515 ug/l te zijn. Een beginnende bestuurde blies op de ademanalyse 315 ug/l. Er werden geen rijbewijzen ingevorderd. Tegen de acht bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.