Rijbewijs ingevorderd na aanrijding
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 81-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd. De man had op het parkeerterrein bij de Centrale een aanrijding veroorzaakt. Omdat de bestuurder na de aanrijding weg wilde rijden, werd de politie gewaarschuwd. De agenten gingen met de man in gesprek. Hij maakte een verwarde indruk en wist van geen aanrijding. De agenten besloten het rijbewijs van de bejaarde bestuurder in te vorderen. Het CBR gaat beoordelen of de man nog wel geschikt is om een voertuig te besturen.

Man uit auto gehaald
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op het Zwitserswaltje een 25-jarige inwoner van Niawier uit zijn auto moeten halen. Surveillerende agenten zagen midden op straat een auto met draaiende motor staan. De bestuurder zat onderuit gezakt in de stoel en was buiten bewustzijn. Agenten probeerden contact met de man te krijgen, maar omdat alle deuren op slot zaten ging dat erg lastig. Uiteindelijk besloten ze om de ruit te forceren. De man werd uit zijn auto gehaald en overgedragen aan het gearriveerde ambulancepersoneel. Die besloot hem over te brengen naar het ziekenhuis. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van drugs. Het CBR gaat beoordelen of de man wel in staat is om een voertuig te besturen.

Gestolen auto aangetroffen
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond in de Oostersingel een gestolen Ford Escort terug gevonden. De auto werd op 7 januari in de Egelantierstraat gestolen. Buurtbewoners belden zondagavond met de politie om de portier van de auto openstond. Toen de agenten het kenteken van de betreffende auto natrokken, bleek het voertuig als gestolen geregistreerd te staan. De auto werd voor nader sporenonderzoek in beslag genomen. De eigenaresse van de auto moet, ondanks diverse pogingen, nog worden geïnformeerd.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.