LEEUWARDEN – Op vrijdag, 16 maart, steken veel Nederlanders die maatschappelijk betrokken zijn de handen uit de mouwen tijdens de NL Doet dag.

NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van ons land en georganiseerd door het Oranje Fonds.

Op deze dag gaat een deel van het college van burgemeester en wethouders langs een aantal klussen in Leeuwarden om dit initiatief te steunen.

Steentje bijdragen
Eén van de locaties is de tuin van Middelsehiem, dagcentrum voor volwassen mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Deze tuin moet worden omgebouwd tot een belevingstuin waarin cliënten van Middelsehiem en buurtbewoners van de wijk Westeinde kunnen gaan genieten. Ook wordt deze dag gebruikt om de entree van het gebouw op te frissen. Door mee te doen aan NL Doet laat de gemeente Leeuwarden zien hoe belangrijk het is om een steentje bij te dragen in de samenleving.

Oranje Fonds
Met NL Doet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet deze vrijwilligers in de spotlights. Vrijwilligers zijn belangrijk voor sociale initiatieven. Vorig jaar waren al 250.000 Nederlanders actief tijdens NL Doet, een recordaantal. In 2012 wil het Oranje Fonds nog meer mensen op de been brengen.

Programma
13.00 – Middelsehiem, Eeltsje Folkertsmaweg 7
13.45 – Wijkcentrum St. de Kobbekooi, Kurkemeerstraat 4
14.30 – Wijkzorgcentrum St. Josef, Eestraat 15

Foto: Oranje Fonds / Jeannette Schols
Bron: Gemeente Leeuwarden

 

Share.

Comments are closed.