Rijbewijs ingevorderd
LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Goutum. Nadat een melding bij de politie binnengekomen was dat man op de Archipelweg reed die mogelijk onder invloed van alcohol was, zagen agenten de man op de Tijnjedijk rijden. Hij kreeg een stopteken waar hij aan voldeed. De man maakte een zeer verwarde en afwezige indruk en voldeed pas na enige vorderingen aan de vraag zijn motor uit te zetten en uit te stappen. De agenten hadden het vermoeden dat de man onder invloed van iets anders dan alcohol was en hielden hem aan. Op het bureau werd een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor mocht de man het bureau weer verlaten.

Brieven ‘beveiliging’ ondernemingen
LEEUWARDEN – De politie roept ondernemers die een brief ontvangen hebben met een aanbod om ‘hun onderneming te laten beschermen’ op om hier niet op in te gaan en dit te melden bij de politie. De afgelopen periode deed een aantal ondernemingen uit de binnenstad al melding van een dergelijke brief. Het gaat om een brief zonder logo in een handgeschreven enveloppe met alleen een adres en geen naam van de geadresseerde. In de brief wordt vermeld dat binnen een week telefonisch contact opgenomen zal worden met de ondernemers over het aanbod. Mocht dit gebeuren, dan wordt de politie hiervan ook graag in kennis gesteld. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Man en vrouw aangehouden voor heling
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Jelsumerstraat een 28-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen de man daar rond 1.30 uur fietsen. Omdat hij zich verdacht begon te gedragen toen hij de politieauto zag, werd hij staande gehouden en naar zijn legitimatie gevraagd. Deze had de man niet bij zich. De agenten zagen dat in het hoefijzerslot van de fiets waar de man op fietste geen sleutel zat. Hierop werd hij aangehouden op verdenking van heling. Bij de woning van de verdachte werden nog eens negen fietsen aangetroffen, waarvan een aantal met doorgeflexte hoefijzersloten. Zijn 28-jarige vriendin die in de woning aanwezig was, werd ook aangehouden op verdenking van heling. Beiden werden overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De fietsen werden in beslag genomen.

Man met openstaande straf aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man met onbekende woonplaats aangehouden. De man liep op het Ruiterskwartier met een glas bier en werd door een surveillerende agent staande gehouden. Bij controle bleek dat de man nog een celstraf van 54 dagen en een geldboete van 856 euro open had staan. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Inbraak woning
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Deinumerstraat. Zaterdag tussen 01.00 en 08.00 uur kwam men hier op onduidelijke reden binnen, waarna onder andere een laptop, een spelcomputer en bankpassen weggenomen werden. De eigenaar moet nog aangifte doen.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.