Bromfiets gestolen
LEEUWARDEN- De politie heeft een aangifte opgenomen van een 59-jarige inwoner van Leeuwarden van diefstal door middel van braak van zijn bromfiets. De aangever ontdekte 23 mei dat er in zijn schuur van zijn woning aan de Catharinahof was ingebroken, waarna zijn bromfiets van het merk TOMOS, type A3-S25, zwart van kleur, was weggenomen.

Man aangehouden voor mishandelding
LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagmiddag rond 14.00 uur een 20-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De man wilde een flat aan de Schieringerweg binnengaan toen het slachtoffer, een 44-jarige inwoonster van Leeuwarden, net naar buiten wilde gaan. Omdat zij de man niet kende, vroeg zij waar hij naar toe moest. Zij legde de man uit dat zij niet iedereen zonder sleutel de flat in wil laten gaan. De man werd vervolgens kwaad en bespuugde haar en schopte de vrouw tegen haar scheenbeen. Omstanders waarschuwden via 1-1-2 de politie waarna de verdachte kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Compressor en lasapparatuur gestolen
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een loods van een bedrijf aan de Orionweg die zaterdag overdag plaatsvond. De eigenaar kwam rond 21.00 uur bij zijn bedrijf en zag dat de een deur geforceerd was. Hij ontdekte dat een lasapparaat en een compressor was weggenomen. Een 41-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Man gewond na zware mishandelding
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een geval van zware mishandeling. Deze vond rond 03.00 uur plaats in de Baljestraat. Het slachtoffer, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, kwam uit de richting van de Willemskade en liep de Baljestraat in. Daar werd hij plotseling door drie onbekende mannen aangevallen. Hij werd vervolgens geslagen waarna hij ten val kwam. Op de grond liggend, werd hij nog diverse keren door zijn belagers geschopt. Hij liep daarbij diverse verwondingen aan zijn gezicht op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. De daders gingen na hun daad er vandoor. Het slachtoffer deed aangifte.

Man aangehouden voor mishandeling
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Stationstraat een 43-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. In een horecagelegenheid aan de Stationstraat kreeg de verdachte door nog onduidelijke reden ruzie met een 35-jarige inwoner van Hamburg (Dld), waarna hij de Duitser een kopstoot gaf. De verdachte werd de horecagelegenheid uitgezet, waarna het slachtoffer via 1-1-2 de politie belde. Eenmaal ter plaatse, zagen de agenten de verdachte op straat lopen waarna hij kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Man gewond na mishandeling
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een zware mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag op het Zaailand plaatsvond, waarbij een 17-jarige inwoner van Noardburgum werd mishandeld. De man liep samen met een aantal vrienden naar de parkeergarage, toen hij bij het passeren van een groepje jongens werd uitgescholden. Toen hij daar niet op reageerde en doorliep, kwam een van de mannen terug en sloeg het slachtoffer zonder een reden enkele malen tegen zijn gezicht. Het slachtoffer en zijn vrienden wisten hun auto te bereiken en zijn naar het ziekenhuis gereden. Daar werd door een arts vastgesteld dat het slachtoffer zijn onderkaak op twee plaatsen had gebroken. Hij deed aangifte.

Man aangehouden voor vernieling
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige zag rond 06.00 uur dat de verdachte een schutting vernielde aan de Verlengde Schrans. Agenten, die de melding via 1-1-2 binnen hadden gekregen waarbij de getuige een goed signalement en looprichting had doorgegeven, konden de verdachte direct daarna aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Man aangehouden voor inbraak
LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagmorgen een 39-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak in een berging van een woning aan de Emmakade. Een oplettende getuige zag de verdachte bezig en belde via 1-1-2 de politie en gaf een goed signalement door. Toen de verdachte de getuige in het vizier kreeg, ging hij ervandoor. De getuige volgde de verdachte op de fiets. De inmiddels gewaarschuwde agenten wisten op aanwijzing van de getuige de inbreker aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Een 49-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte. De politie sluit niet uit dat de verdachte meerdere inbraken heeft gepleegd. Het woninginbrakenteam doet dan ook nader onderzoek.

Twee verdachten van straatroof aangehouden
LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagavond in de Grote Hoogstraat een 19-jarige inwoner van Leeuwarden en een 18-jarige inwoner van Wijtgaard aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Het misdrijf vond op in de nacht van woensdag 23 mei op donderdag 24 mei rond middernacht plaats op de Nieuwestad nabij de Waag. Het slachtoffer, een 44-jarige inwoonster van Leeuwarden, werd door het tweetal van haar fiets beroofd waarbij zij werd geslagen. Toen de vrouw de verdachten zaterdagnacht opnieuw bij de Waag zag staan, waarschuwde zij direct de politie die beide verdachten even later aanhielden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De vrouw deed aangifte.

Zes verdachten aangehouden in hennepkwekerij
LEEUWARDEN- De politie heeft zondagmorgen rond 10.30 uur op de Turfmarkt een hennepkwekerij opgerold met 427 planten. Daarnaast werden een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, een 30-jarige inwoner van IJmuiden, een 51-jarige inwoonster van Amsterdam, een 44-jarige inwoonster van IJmuiden, een 46-jarige inwoner van Wierum en een 50-jarige inwoonster van Amsterdam aangehouden. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een melding van stankoverlast. Vervolgens stelden de agenten een onderzoek in en werden de zes verdachten, waarvan twee probeerden te ontkomen, aangetroffen en aangehouden. In de kwekerij, waarvan de elektriciteit illegaal werd afgenomen, werden nog twee nepvuurwapens gevonden. Ook werd een personenauto in beslag genomen in verband met wederrechtelijk verkregen voordeel. Alle zes verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. De hennepplanten, de elektrische apparatuur en de nepvuurwapens werden eveneens in beslag genomen. Tegen de verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Beroving van pinnende bejaarde vrouw
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een straatroof die zondagmorgen rond 11.00 uur plaatsvond aan de Brandemeer. Daar werd een 74-jarige inwoonster van Leeuwarden, nadat zij 50 euro had gepind, door een blanke man van haar geld beroofd. Hij griste het geld uit de handen van de bejaarde vrouw en rende in de richting van de Fennen weg. Signalement verdachte:
· Blanke man
· Leeftijd ongeveer 25 jaar
· Normaal postuur
· Lengte 1.85 m.
· Zwart T-shirt
· Zwarte broek
Mocht u informatie hebben over deze straatroof dan verzoeken wij u de politie via 0900-8844 te bellen. Wanneer anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Het slachtoffer deed aangifte.

Man aangehouden voor poging moord/doodslag
LEEUWARDEN- De politie heeft zondagavond rond 18.00 uur een 30-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging doodslag/moord. In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur was het slachtoffer, een 31-jarige inwoner van Leeuwarden, samen met een vriend aan het vissen in het water aan de Schieringerweg. Even later kwam de verdachte op zijn fiets bij de mannen staan en begon ruzie met het slachtoffer te maken. Tijdens de ruzie pakte de verdachte een mes en stak het slachtoffer neer. Vervolgens fietste de verdachte weg. Direct werd een ambulance gebeld die het slachtoffer zwaar gewond naar het ziekenhuis in Leeuwarden overbracht. Zondagavond werd de politie van het misdrijf in kennis gesteld. Agenten konden na onderzoek de verdachte in zijn woning aanhouden. Het mes werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.