Aangehouden voor diefstal
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag rond 17.00 uur in de Poppeweg een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van drie velux-dakramen die jij pleegde in de Sumatrastraat. Getuigen zagen dat de man zich verdacht bij een woning ophield en dat hij vervolgens drie dakramen wegnam en in zijn auto laadde. Direct belden de getuigen via 1-1-2 de politie en ze gaven daarbij het kenteken van de betrokken auto, een goed signalement en rijrichting door. Agenten zagen de auto even later in de Poppeweg rijden en gaven de bestuurder een stopteken waaraan hij voldeed. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De dakramen werden in beslag genomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar deed aangifte. Eerder deze week werden ook al dakramen gestolen vanuit een woning in de Sumatrastraat. Ook toen werden twee mannen aangehouden.

Jongen bestolen
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in aan straatroof die woensdagmorgen rond 07.30 uur plaatsvond in de Gymnasiumstraat (achterzijde NS-Station). Daar werd het slachtoffer, een 13-jarige inwoner van Twijzelereheide, aangesproken door een junkachtig type. Hij pakte zijn jonge slachtoffer vast en die moest onder bedreiging zijn portemonnee en mobiele telefoon afgeven. Nadat het slachtoffer zijn eigendommen aan zijn overvaller had afgegeven, vertrok de man in de richting van het NS-station waar hij verdween.

Signalement verdachte:
Blanke man
Leeftijd ongeveer 40 jaar
Ingevallen gezicht (junkachtige type)
Onverzorgd uiterlijk
Rood geïrriteerde ogen
Stoppelige baardgroei
Pokdalig gezicht
Bruin zwart halflang warrig haar
Lengte 1.70 tot 180 m
Zwart versleten jas met capuchon (gladde stof)
Zwarte katoenen broek
Wit-zwarte versleten sportschoenen

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze straatroof. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Ook werd er bij deze straatroof een burgernetactie gestart waarbij 1359 deelnemers werden ingeschakeld om naar de verdachte uit te kijken. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op.

Man aangehouden na ruzie
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag op de Nieuweweg een 28-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen personen. De man was eerder die middag betrokken op De Weaze bij een mislukte drugsdeal. Daarbij ontstond ruzie en de 28-jarige trok daarbij een mes en gooide met een steen. Dit alles werd gezien door surveillerende agenten. Die grepen direct in en hielden de 28-jarige aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.