Rijbewijs snorfietser ingenomen
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige snorfietser uit Leeuwarden. Een surveillerende agent zag de beginnende bestuurder slingerend over de weg rijden en hield de man staande. Omdat het vermoeden bestond dat hij gedronken had werd hij overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 980 ug/l. Naast de invordering goed voor een rijverbod van 14 uur.

Aangehouden voor huiselijk geweld
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn partner. Tijdens een ruzie zou hij zijn vrouw (leeftijd onbekend) bij de keel hebben gepakt en haar hebben geslagen. De man werd voor zijn woning aangehouden waarbij hij zich hevig verzette. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer moet nog aangifte doen.

Vrouw gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.45 uur op een parkeerplaats van een supermarkt aan de Tijnjedijk een aanrijding afgehandeld waarbij een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond raakte. Toen zij op haar scooter reed werd zij door een 76-jarige automobilist uit Leeuwarden aangereden die uit een parkeerhaven wilde wegrijden. De vrouw werd met nek- en beenklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Boete voor dumpen zoutzuur
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Canadezenlaan tegem een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden proces-verbaal opgemaakt. De vrouw wordt ervan verdacht een jerrycan met daarin zoutzuur bij het grofvuil neer te hebben gezet. Getuigen zagen de vrouw de jerrycan bij het grofvuil neerzetten. Toen zij aan de sticker zagen dat het vermoedelijk om een gevaarlijke vloeistof ging, belde zij de politie en brandweer. Uit onderzoek door milieudeskundigen van gemeente en brandweer, bleek de inhoud van de jerrycan zoutzuur te bevatten die zeer bijtend en giftig is. De brandweer heeft de stof vernietigd.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.