Brom- en snorfietsencontrole
LEEUWARDEN- De politie heeft de afgelopen week op diverse plaatsen in de stad brom- en snorfietsencontroles uitgevoerd. In 15 gevallen hadden de bestuurders van brom- en snorfietsen geen rijbewijs. Acht bestuurders reden onder invloed van alcohol. In een aantal gevallen bleek het alcoholpercentage zo hoog te zijn, dat het rijbewijs moest worden ingevorderd. In vier gevallen bleek de constructiesnelheid van de voertuigen te hoog te liggen. Daarnaast werden bekeuringen uigeschreven voor overige verkeersovertredingen zoals het rijden zonder helm. De komende periode volgen meer van deze controles.

Fietser gewond na val
LEEUWARDEN- De politie heeft zondagmiddag rond 12.15 uur op de Okkingastate een ongeval afgehandeld. Tijdens een fietstocht kwam een 57-jarige inwoner van Gytsjerk ten val. De man raakte gewond aan zijn hoofd en benen. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Inbraak in school
LEEUWARDEN – De politie onderzoent een inbraak in een school aan de Wilaarderburen. Zondagavond werd een ruit van één van de lokalen met een steen ingegooid. Vervolgens werd een computer weggenomen. Namens de school deed een 55-jarige inwoner van Hurdegaryp aangifte.

Dronken Bolswarder aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond laat op het busstation aan het Stationsplein een 57-jarige inwoner van Bolsward aangehouden voor openbare dronkenschap. De man had eerder die avond in een bus van een vervoersmaatschappij geürineerd. De buschauffeur accepteerde dit gedrag niet en waarschuwde de politie. Toen agenten arriveerden lag de man laveloos in berm naast de bus. Met moeite konden ze een gesprek voeren met de zwaar beschonken Bolswarder. Gezien zijn toestand besloten de agenten om de man ter ontnuchtering in te sluiten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap. Tevens zal een arts van de GGZ de man in de loop van maandag beoordelen.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.