Inbraak in woning
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Eikenstraat. Maandagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden onder andere een laptop, radio, dvd’s, een horloge en een mobiele telefoon weggenomen. De 57-jarige bewoner deed aangifte.

Inbreker aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft maandagavond een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Valkstraat. Surveillerende agenten kregen een melding dat buurtbewoners glasgerinkel hadden gehoord en dat ze het sterke vermoeden hadden dat er werd ingebroken. Meerdere eenheden van de politie gingen naar de betreffende straat. In een poging om weg te komen, hadden de inbrekers een deel van de buit in de gang achter gelaten. In de directe omgeving van de woning werd de 22-jarige Leeuwarder aangetroffen. Hij had zich verstopt in de bosschages. De man werd dan ook aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Zijn auto werd door agenten in beslag genomen. Het woninginbrakenteam doet nader onderzoek.

Man aangehouden voor zware mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagochtend vroeg een 49-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Zondagavond viel de Leeuwarder op De Tuinen een 51-jarige stadsgenoot aan. De man werd geslagen en kwam daarbij ten val. Vervolgens werd het slachtoffer tegen zijn gezicht getrapt. Daarbij liep de 51-jarige man letsel op aan zijn gezicht, onder andere een kaakbreuk.De Leeuwarder werd dan ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Daar deed hij ook aangifte. Ondanks een zoekactie van de agenten werd de verdachte zondagavond niet meer aangetroffen. Dinsdagochtend vroeg lukte het de agenten wel om hem aan te houden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.