Getuigen gezocht diefstal met geweld
Leeuwarden – De politie zoekt getuigen van een diefstal met geweld. Bij de diefstal raakte het slachtoffer gewond.

Een 21-jarige vrouw uit Haarlem is zaterdagavond gewond geraakt bij de diefstal van haar tas. De vrouw stond bij een pinautomaat aan de Tynjeweg. Nadat zij daar klaar was, liep zij in de richting van het BP-tankstation aan de Drachsterweg. Ter hoogte van een snackbar aan de Achter de Hoven stopte er een auto bij haar. De bijrijder vroeg haar iets en greep vervolgens haar schoudertas vast. Hierna ontstond er een worsteling tussen haar en de man.

Toen de vrouw zag dat de bestuurder van de auto een mes pakte, liet zij van schik haar tas los. De bestuurder van de auto stapte daarna uit de auto waarna de vrouw er rennend vandoor ging. De bestuurder ging haar achterna en sloeg haar vervolgens meerdere malen op haar hoofd waardoor de vrouw bewusteloos raakte. De bestuurder ging daarna weg. De bestuurder was van Arabische afkomst en droeg donkere kleding van het merk Adidas. De bijrijder was een blanke man. Er zat nog een derde man in de auto. De bestuurder sprak met een Limburgs accent.
Oproep

De politie zoekt getuigen van deze gewelddadige diefstal. Volgens het slachtoffer zijn er meerdere mensen op de fiets gepasseerd toen zij werd beroofd. Ook heeft zij op haar weg vanaf het pinautomaat naar de plaats van het incident verschillende mensen gezien. Het incident vond plaats tussen 21.00 en 22.00 uur. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie in Leeuwarden via 0900-8844.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.