Man aangehouden voor mishandeling
Leeuwarden – De politie heeft vrijdagavond rond 22.00 uur in de Oude Doelesteeg een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling.

De man wordt ervan verdacht een 17-jarige inwoonster van Leeuwarden zonder enige aanleiding te hebben geslagen. Nadat de gewaarschuwde agenten waren gearriveerd, wezen getuigen de verdachte aan waarna hij werd aangehouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De vrouw deed aangifte.

Ramen vernield
Leeuwarden – De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van ramen van drie verschillende bedrijven aan de Bleeklaan en de Tuinen.

Rond 05.00 uur kwam een melding bij de Meldkamer Noord Nederland binnen dat twee mannen ramen zouden vernielen. In de omgeving werden de na een zoekactie de beide mannen niet meer aangetroffen. De eigenaren doen aangifte.

Politie zoekt getuigen van ongeval met letsel
Leeuwarden – De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat zaterdagochtend rond 9.20 uur op de Verlengde Schrans met de Borniastraat in Leeuwarden heeft plaatsgevonden.

Een 61-jarige vrouw uit Wirdum (Fr) reed op haar fiets. Zij wilde op de kruising rechtdoor rijden. Op dat moment sloeg een personenauto, een donkerkleurige stationwagon, vanaf de Verlengde Schrans rechtsaf de Borniastraat in. De fietsster werd vervolgens aangereden door de automobilist. De 61-jarige kwam ten val. De bestuurder van de auto reed door zonder zijn of haar identiteit achter te laten en hulp te verlenen. Het slachtoffer ging uit eigen beweging naar het nabijgelegen MCL. Zij liep letsel op aan haar knie. Mensen die iets hebben gezien van het ongeval en/of iets kunnen zeggen over de doorgereden donkerkleurige stationwagon worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Fryslan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt een nader onderzoek in.

Mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging
Leeuwarden – Een 35 en een 53 jarige Leeuwarder zijn vrijdagavond rond 22.00 uur op de Bleeklaan aangehouden op verdenking van vernieling van een auto en een bromscooter.

Een getuige zag de beide mannen een scooter omver schoppen en belde direct via 1-1-2 de politie. De beide verdachten werden in de directe omgeving door de agenten aantroffen en vervolgens aangehouden. Uit onderzoek bleek dat beide mannen ook nog tegen een auto hadden geschopt waardoor deze werd beschadigd . Beide mannen zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.