LEEUWARDEN – De politie heeft tijdens de jaarwisseling aantal mensen aangehouden voor uiteenlopende feiten.

Op diverse plaatsen in het centrum van Leeuwarden zijn negen mensen aangehouden voor zaken als belediging, mishandeling, wildplassen en bedreiging.

Een 18-jarige inwoner van Leeuwarden liep tijdens de oudejaarswissel letsel op toen op de Cambuurstraat siervuurwerk in zijn gezicht terecht kwam. De man werd met brandwonden per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Een 20-jarige inwoner van Nes (gemeente Boarnsterhim) werd oudejaarsnacht in een ziekenhuis opgenomen nadat hij in een horecazaak in de Leeuwarder binnenstad met een glas in de nek was geslagen. De politie arresteerde de vermoedelijke dader, een 40-jarige inwoner van Bolsward. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend.

Een deel van hen werd daar gehoord en mocht met een proces-verbaal het politiebureau weer verlaten. Anderen werden voor nader onderzoek ingesloten.
De politie stopt nu en de komende periode veel menskracht en energie in het afhandelen van alle aangiftes rond de jaarwisseling. Meer aanhoudingen zijn de komende dagen dan ook te verwachten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.