LEEUWARDEN – Er zijn de afgelopen tijd veel meldingen van verkeersoverlast binnengekomen bij de gemeente Leeuwarden en Politie Leeuwarden over verkeer dat zonder bestemming tijdens uitgaansavonden rondjes rijdt door en rond de Prins Hendrikstraat en het Ruiterskwartier.

Vanwege deze overlast nemen de gemeente en de politie maatregelen. Vanaf 3 januari 2013 wordt de Prins Hendrikstraat op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht van 24.00 uur tot 06.00 uur alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer van bewoners (en hun gasten) en bedrijven. Voor al het andere verkeer vanaf de Prins Hendrikbrug richting het Ruiterskwartier is het niet toegestaan door te rijden op deze tijden. Deze beperking  geldt eerst voor een periode van drie maanden.

Stadstoezicht en politie gaan ter plaatse controleren of aanwezige automobilisten een bestemming in het gebied hebben. Daarnaast moeten zij zich legitimeren. Bewoners, ondernemers en taxichauffeurs mogen gewoon doorrijden naar het centrum. Automobilisten die niet onder bestemmingsverkeer vallen tijdens de aangegeven tijden kunnen een bekeuring krijgen. De proef duurt drie maanden. Daarna wordt bekeken of de overlast is afgenomen en of er structurele maatregelen nodig zijn.

Bron: Gemeente Leeuwarden

 

Share.

Comments are closed.