Rijbewijs kwijt na ongeval
Leeuwarden – De politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 37-jarige inwoner van Leeuwarden ingevorderd. De man was betrokken bij een aanrijding die rond 20.45 uur op de Bleeklaan plaatsvond toen hij met zijn bromscooter tegen een auto reed die bestuurd werd door een 22-jarige inwoner van Leeuwarden.

De 37-jarige man raakte door het ongeval aan zijn rug gewond maar probeerde desondanks na het ongeval hij toch weg te komen. Hij werd door een politieagent, die heel toevallig in haar vrije tijd daar aanwezig was, aangehouden. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd toch uit voorzorg per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd ook een bloedproef van de man afgenomen. Tegen hem werd proces-verbaal op gemaakt.

Man met drugs aangehouden
Leeuwarden – De politie heeft donderdagmiddag op de Weaze een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking voor het in bezit hebben van drugs.

De man wilde een opvanghuis binnen maar werd daar geweigerd. Toen de inmiddels gewaarschuwde agenten de man aanspraken en naar zijn identiteitsbewijs vroegen, bleek hij deze niet bij zich te hebben. De man, die toch zijn naam noemde, had ook nog een boete open staan en werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. In zijn kleding vonden de agenten acht amfetaminepillen. De drugs werden in beslag genomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Leeuwarden – De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die op vrijdagmorgen 28 december rond 07.00 uur plaatsvond nabij de rotonde van de Archipelweg in de richting van de Plataanweg. Rond dat tijdstip werd een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden door haar 21-jarige ex-vriend uit Leeuwarden op straat mishandeld.

De vrouw raakte daardoor zodanig gewond dat zij voor medische behandeling naar het ziekenhuis moest. De verdachte werd even later door de agenten aangehouden. Hij zit nog steeds vast. Tijdens de mishandeling kwamen twee getuigen langs fietsen waarvan een de politie via 1-1-2 waarschuwde. De politie wil graag in contact komen met deze getuigen en verzoeken hen om zich te melden. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.