Snorfietser onder invloed zonder rijbewijs
Leeuwarden – De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 26-jarige snorfietser uit Leeuwarden. De man werd op de Heliconweg in zijn woonplaats gecontroleerd, omdat hij op de rijbaan reed in plaats van op het naastgelegen fietspad.

Bij controle bleek de man bovendien onder invloed van alcohol. Op het politiebureau resulteerde de ademanalyse in 655 μg/l (ongeveer 1,5 promille). Daarnaast bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. De man heeft een rijverbod gekregen en twee bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs en rijden op de verkeerde plek op de weg.

Duo aangehouden voor mishandeling en beroving
Leeuwarden – De politie heeft in de vroege zaterdagochtend twee mannen uit Leeuwarden (41 en 53 jaar) aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 42-jarige man uit Harlingen kwam aan de Weaze in Leeuwarden een horecagelegenheid uit en kreeg uit het niets klappen van het duo. Vervolgens werd er geld uit zijn portemonnee weggenomen.

Op dat moment reed de politie toevallig langs en kon het tweetal gelijk worden aangehouden. Bij hun aanhouding werd de 53-jarige opstandig en uitte beledigingen naar de agenten. De beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer moest zich met verwondingen in het gezicht onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na steekincident
Leeuwarden – De politie heeft vrijdagavond een 26-jarige man uit Leeuwarden aangehouden na een steekincident. Die avond wilden twee voetgangers vanuit de Nieuwe Oosterstraat oversteken naar de Oude Oosterstraat. Daarbij ontstaat een conflict met de 26-jarige man die daar in zijn auto rijdt. De bestuurder stapt uit en bedreigt de voetgangers met een mes.

Een 29-jarige man uit Leeuwarden is getuige van het incident en wil bemiddelen. Dit moest hij bekopen met een messteek in zijn hand. Vervolgens gaat de 26-jarige er in zijn auto vandoor. Op basis van het signalement en het kenteken kan hij later bij zijn woning worden aangehouden. Het mes heeft hij inmiddels weggegooid. Vermoedelijk zijn er meer mensen getuige geweest van dit incident dat vrijdagavond rond 22 uur gebeurde. De politie wil deze getuigen graag spreken. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leeuwarden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Man aangehouden na inrijden op vrouw
Leeuwarden – De politie heeft zaterdagochtend een 32-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn auto te zijn ingereden op een 22-jarige vrouw uit Leeuwarden.

Beiden hadden in een horecagelegenheid aan de Heliconweg een woordenwisseling gekregen. Ook buiten ging de ruzie door en heeft de vrouw een vuistslag in het gezicht gekregen. Uiteindelijk wilde de man er in zijn auto vandoor gaan. Daarbij reed hij in de richting van de vrouw, die nog net op tijd opzij kon springen. De man is daarna doorgereden en vanochtend alsnog aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.