Gereedschappen gestolen bij woninginbraak
Leeuwarden – De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die tussen maandag 4 maart en woensdag 6 maart werd gepleegd in een woning aan de Steynstraat.

De dader(s) forceerde(n) een deur om de woning binnen te komen. Uit de woning werden gereedschappen zoals een decoupeerzaag, boorhamer, schroefboormachine gestolen. De eigenaar deed aangifte.

Dertien bekeuringen bij controle vrachtvervoer
Leeuwarden – Woensdag heeft de politie op de Newtonlaan een controle gehouden op zwaar vervoer.

Daarbij zijn bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende overtredingen als onjuiste of te zware belading en administratie die niet in orde was.

Scooterdief aangehouden
Leeuwarden – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de Breitnerstraat een 32-jarige inwoner van Marrum aangehouden op verdenking van de diefstal van een scooter.

Een getuige werd gewekt door een waakse hond waarna hij naar buiten keek. Voor zijn woning zag hij dat een man een scooter wegnam. Hij belde direct via 1-1-2 de politie en hield de verdachte in het zicht. Op zijn aanwijzing konden de agenten de verdachte aanhouden. De scooter werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning aangehouden man
Leeuwarden – De politie trof een hennepkwekerij aan in de woning van een man die werd aangehouden voor bedreiging van zijn ex-vriendin

Woensdagmiddag deed een 22-jarige vrouw uit Leeuwarden aangifte van bedreiging door haar 23-jarige ex-vriend. De man kwam bij de vrouw aan de deur en toen die niet open deed sloeg hij meerdere keren op de deur en dreigde hij haar iets aan te doen. Hierna verdween de man.

Agenten togen naar het huis van de man aan het Hagedoornplein in Leeuwarden waar hij is aangehouden. In de woning troffen de agenten een hennepkwekerij aan met 138 planten en 22 stekjes. De kwekerij is ontruimd. De man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten

Drie inbrekers aangehouden
Leeuwarden – De politie heeft woensdagavond rond 19.30 uur een 16, 16 en een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak die rond 19.00 uur werd gepleegd in de Maerten Gerritszstraat.

Een getuige zag de drie mannen een voordeur forceren en belde direct via 1-1-2 de politie. De agenten zagen de drie mannen, die aan het opgegeven signalement voldeden, even later in de richting van Bleeklaan lopen en hielden hen. In de kleding van de verdachten werden sieraden en een fototoestel aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor naderonderzoek werden ingesloten. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Een 44-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.