Winkeldievegge aangehouden
Leeuwarden – Het personeel van een winkel aan de Tijnjedijk heeft woensdagmiddag een 26-jarige inwoonster van Grou aangehouden na een winkeldiefstal. De vrouw bleek tevens in het bezit van drugs te zijn. Dit alles werd in beslag genomen.

De vrouw had enkele riemen meegenomen zonder daarvoor te betalen. De 26-jarige werd door het personeel overgedragen aan agenten. Die brachten haar naar het politiebureau. Tijdens de fouillering werden in de kleding van de vrouw diverse pillen en GHB aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. Tijdens het verhoor gaf de vrouw toe dat ze in haar woning nog meer drugs had liggen. Agenten gingen vervolgen met toestemming van de 26-jarige naar haar woning. Daar werd een hoeveelheid GHB en amfetamine aangetroffen. Ook vonden agenten diverse pillen. Dit alles werd in beslag genomen. De vrouw werd voor nader onderzoek ingesloten.

Twee aanhoudingen bij ontmantelen hennepkwekerijen
Leeuwarden – De politie heeft woensdag in twee woningen in de stad hennepkwekerijen ontdekt. Daarbij werden twee aanhoudingen verricht.

In een woning aan de Leendert Sinnemastraat werd een kwekerij met 145 hennepplanten aangetroffen. Tijdens de actie werd de 21-jarige bewoner aangehouden. Later die dag werd in een woning aan de Anjen eveneens een hennepkwekerij aangetroffen met 60 planten. Een 23-jarige inwoonster van Hoofddorp werd in de woning aangetroffen. De vrouw aangehouden. Tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. In de loop van de dag mochten ze het bureau weer verlaten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.