Man en vrouw door zestal beroofd
Leeuwarden – De politie stelt een onderzoek in naar een straatroof die zaterdagavond rond 21.45 uur in de Prinsentuin plaatsvond. Een 14-jarige inwoner van Leeuwarden was samen met zijn vriendin ( leeftijd en woonplaats nog onbekend) in het park toen zij door een zestal mannen werden aangesproken.

Vervolgens werden zijn vastgepakt en van twee mobiele telefoons, een fiets en geld beroofd. Daarnaast werd de fiets van de vrouw door het zestal afgenomen. Na hun daad vertrokken de daders in onbekende richting. Via de melding gingen de agenten in de omgeving een onderzoek instellen wat niet het gewenste resultaat opleverde. De slachtoffers deden aangifte.

Aangehouden voor vernieling
Leeuwarden – De politie heeft zaterdagavond rond 19.30 uur op het Hagedoornpleein een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling van een raam. De man ergerde zich aan geluiden, afkomstig uit de woning van zijn beneden buurman en ging verhaal halen.

In een boze bui sloeg hij et zijn hand door het raam van de woning. Hierbij liep de verdachte een verwonding op. De man werd ter plaatse aangehouden en direct verzorgd door het ambulance personeel. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Een 22-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Mannen aangehouden voor vernieling raam
Leeuwarden – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Wilhelminaplein een 20-jarige inwoner van Engelum en een 20-jarige inwoner van Beetgumermolen aangehouden op verdenking van vernieling.

Een oplettende getuige zag dat de beide mannen een fiets pakten en deze tegen een winkelraam gooiden. Hierdoor ontstond er schade aan het raam. De getuige gaf een goed signalement van de beide mannen via het alarmnummer 1-1-2 door waarna zij snel door de agenten konden worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen de beide vandalen werd opgemaakt.

Vijf messen in beslag genomen tijdens preventieve fouilleringsactie
Leeuwarden – De politie heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een preventieve fouilleringsactie vijf messen in beslag genomen.

Deze actie werd gehouden in het kader van de handhaving van de openbare orde. De burgemeester van Leeuwarden heeft hiervoor de binnenstad aangewezen als ‘veiligheidsrisicogebied’. In totaal werden 55 personen en negen auto’s gecontroleerd. Daarbij werden vijf messen aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaren kregen een proces-verbaal.

Inbreker kas aangehouden
Leeuwarden – De politie heeft zondagmorgen rond 09.30 uur een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van een inbraak in een kas Achter de Hoven. Een getuige zag de man met zijn daad bezig en waarschuwde via 1-1-2 de politie.

Ook gaf de getuige een goed signalement van de verdachte door. Even later zagen de agenten de man in de Vegelingsbuurt fietsen waarna hij werd aangehouden. Hij had een digitale ontvanger bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig was. Deze werd in beslag genomen. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.