Gaslekkage door vandalisme
Leeuwarden – De bewoners van twintig woningen in en rondom het Emmaplein in Leeuwarden hebben donderdagavond tijdelijk hun woning moeten verlaten.

In de straat was een gaslekkage ontstaan. Op het Emmaplein wordt momenteel de riolering vervangen en daarom is de straat opengebroken. Vandalen hebben vermoedelijk een grote steen in het gat gegooid. Deze steen raakte de gasleiding met de lekkage als gevolg. De hulpdiensten en het gasbedrijf hadden de lekkage snel onder controle en de bewoners van de twintig woningen konden in de loop van de avond weer naar huis.

Leeuwarder verantwoordelijk voor meerdere inbraken
Leeuwarden – Een 20-jarige inwoner van Leeuwarden heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor drie auto-inbraken, een inbraak in een sportkantine en een woninginbraak.

De Leeuwarder werd op vrijdag 8 maart 2013 op heterdaad aangehouden na een inbraak in een woning in Leeuwarden. Het woninginbrakenteam deed vervolgens onderzoek. Tijdens het verhoor bekende de man dat hij naast de woninginbraak ook verantwoordelijk was voor drie inbraken in geparkeerde auto’s in Leeuwarden en een inbraak in een sportkantine aan het Kalverdijkje eveneens in Leeuwarden. Tenslotte verklaarde de Leeuwarder nog dat hij ook een diefstal had gepleegd uit een geparkeerde brommobiel in de stad. De 20-jarige man werd afgelopen woensdag door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Wederom aanhouding in drugs- en witwasonderzoek
Leeuwarden – De politie heeft in het onderzoek naar de im- en export van drugs en witwassen wederom een aanhouding verricht. Vrijdagochtend werd een 41-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Afgelopen dinsdag werd al een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Deze verdachte werd vrijdagmiddag door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. Het drugs- en witwasonderzoek is nog in volle gang.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.