LEEUWARDEN – Op verschillende locaties rondom de stad wordt gewerkt aan de Haak om Leeuwarden; een nieuwe 100 km weg vanaf de Werpsterhoek tot aan Marssum.

Onze fotograaf is vandaag op pad geweest en maakte de volgende reportage met foto’s van de voortgang.

 


De Werpsterhoek waar gewerkt wordt aan een verhoogd knooppunt/ Klaverblad constructie. Rechts begint de Haak.


Viaduct over de Bredyk in aanbouw. Links de Werpsterhoek, rechts gaat de Haak richting Boksum/Deinum.


De Brug over de Zwette. Genomen op het Swettepead kijkend in de richting van Leeuwarden.


Bovenop de toekomstige Haak bij het Swettepead kijkend richting Wirdum/Werpsterhoek.


Ook weer vanaf het Swettepead maar dan richting Boksum/Deinum.


Met de rug naar de Boksumerdyk. Kijkend richting de toekomstige brug over de Zwette.


De Boksumerdyk waar gewerkt wordt aan een onderdoorgang. In de verte de spoorwegovergang. Rechts gaat de haak richting de Hendrik Algraweg.


Genomen vanaf de spooronderdoorgang Hendrik Algraweg. Kijkend richting Boksumerdyk.


Hendrik Algraweg richting Deinum gaat verdwijnen inclusief spooronderdoorgang. Er wordt iets verderop een nieuwe verbindingsweg naar Deinum aangelegd. Rechts zal de Haak verder gaan richting het Van Harinxmakanaal.

Voordat de Haak het van Harinxmakanaal bereikt zal deze de Ljochtewei nog oversteken waar een onderdoorgang komt voor fietsers. Ook zal nabij dit punt een aftakking komen naar de nieuw aan te leggen Westelijke invalsweg met een Aquaduct naast de Zwettebrug.


Het Van Harinxmakanaal bij Ritsumasyl. De Haak zal hier via een aquaduct links verder gaan naar Marssum. Net niet op de foto te zien zal links de Haak met een brug over het Sylsterrak heen gaan.


Foto genomen vanaf de Sylsterdyk richting van Harinxmakanaal. Op de achtergrond is de bult voor de aanleg van de brug over het Sylsterrak te zien.


De Sylsterdyk richting Leeuwarden. Hier zal een nieuwe Noordwestelijke invalsweg komen die uitkomt bij Crystalic.


De voetgangersbrug bij Marssum en de Harlingerstraatweg die beiden zullen verdwijnen. Naast de voetgangersbrug zijn alle bomen gekapt omdat hier de nieuwe N31 Haak komt te liggen.

Vanaf ongeveer de Boksumerdyk tot aan de Sylsterdyk gaat de Haak richting Noorden. Vanaf de Sylsterdyk zal de haak afbuigen richting Harlingen(Westen)  en iets zuidelijker dan de huidige N31/Harlingerstraatweg(N383) weer aansluiten op de bestaande viaduct van de A31 bij Marssum. De huidige N31 / N383 zal vanaf het viaduct Marssum tot aan de Sylsterdyk Leeuwarden verwijderd worden. Op de plek van het voetgangers viaduct zal de Hegedyk weer doorgetrokken worden naar het dorp, daar waar de Hegedyk de N31 Haak om Leeuwarden kruist zal een viaduct of onderdoorgang komen.

Share.

Comments are closed.