In het weekend van 12, 13 en 14 juli worden twee spooronderdoorgangen ingeschoven in de Westelijke invalsweg en De Haak om Leeuwarden.

Aannemer Grutte Fier doet dit in opdracht van provincie Fryslân en ProRail. Komt u ook het werk van dichtbij bekijken?
De onderdoorgangen zijn in de afgelopen maanden voorgebouwd op een tijdelijke locatie naast het spoor. Vanaf vrijdag 12 juli gaat er in een aaneengesloten periode van 76 uur heel veel gebeuren: het spoor slopen en de spoordijk afgraven, de onderdoorgangen inschuiven en daarna het spoor weer opbouwen. Volop actie die u van dichtbij kunt komen bekijken. U bent van harte welkom

Zichtlocatie
Om het werk van dichtbij te kunnen volgen is op het terrein van GrainPlastics aan de Morseweg 2 een speciale zichtlocatie ingericht. Een tribune aan de rand van de bouwlocatie geeft onbelemmerd zicht op alle activiteiten. Ook is er een mobiel informatiecentrum waar medewerkers van provincie Fryslân tussen 11:00 uur en 16:00 uur aanwezig zijn. Op het terrein van GrainPlastics is voldoende gratis parkeergelegenheid voor uw auto of fiets.

Globale werkplanning
– Vrijdag 12 juli (ochtend, middag, avond): Verwijderen spoor en ballastgrind, ontgraven spoordijk
– Zaterdag 13 juli (nacht en ochtend): Inschuiven spooronderdoorgang
– Zaterdag 13 juli (ochtend, middag en avond): Herstel spoordijk
– Zondag 14 juli (ochtend): Storten ballastgrind
– Zondag 14 juli (middag, avond, nacht): Terugbouwen spoor

Afsluitingen
In verband met de (voorbereidende) werkzaamheden is de Ljochtewei tussen It Holt en de Newtonlaan afgesloten voor al het doorgaande verkeer vanaf donderdag 11 juli, 06:00 uur tot maandag 15 juli, 06:00 uur. Ook de spoorwegovergang Ljochtewei is in dezelfde periode niet toegankelijk. Voor doorgaand verkeer wordt ter plaatse met gele borden een omleidingroute aangegeven.

Bron: Vrij-Baan

Share.

Comments are closed.