LEEUWARDEN – Dit jaar staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request van 18 t/m 24 december in Leeuwarden.

Drie dj’s sluiten zich op in het Glazen Huis om aandacht te vragen voor een Stille Ramp, de 800.000 kinderen die jaarlijks sterven als gevolg van diarree. Zij maken live radio, zes dagen lang, 24 uur per dag, eten die dagen niet en zamelen geld in voor het Rode Kruis vanaf het Wilhelminaplein.

Het college heeft daarom besloten dat horecaondernemers aan de volgende straten de mogelijkheid krijgen om in die periode tot 24 uur per dag open te gaan; Wilhelminaplein, Zaailand, Prins Hendrikstraat, Ruiterskwartier, Mata Hariplein, Oude Doelesteeg en de Wirdumerdijk.

De overige horeca binnen de stadsgracht en het stationskwartier kunnen ook in aanmerking komen voor een ontheffing van de sluitingstijden. Dat kan alleen wanneer zij specifieke acties voor het goede doel van 3FM Serious Request hebben waarvoor langere openingstijden nodig zijn.

In beide gevallen moet de horecaondernemer een verzoek tot aanpassing van de sluitingstijden indienen via seriousrequest@leeuwarden.nl.

Hierin moet de ondernemer aangeven voor welke data en welke tijdstippen het verzoek tot aanpassing wordt ingediend. Binnen twee weken ontvangt de ondernemer antwoord op het ingediende verzoek.

Van woensdag 18 december tot en met de nacht van 23 op 24 december is aanpassing van openingstijden mogelijk. Uiteraard gelden tijdens de aangepaste openingstijden dezelfde voorwaarden als die tijdens de reguliere nachtelijke uren gelden.

Door dit besluit wordt tegemoet gekomen aan de wens van verschillende horecaondernemers in de binnenstad om in de periode van 3FM Serious Request de sluitingstijden aan te passen. De bezoekers van het Glazen Huis kunnen op deze manier ook tot in de late uurtjes worden bediend.

Via het Binnenstadsmanagement-overleg zijn de winkeliers in de binnenstad geadviseerd om tijdens deze zelfde periode iedere werkdag tot 21:00 uur open te gaan en zaterdag 21 december tot 19:00 uur. Zondag 22 december stond al vast als koopzondag.

Meer over het horecabeleid tijdens 3FM Serious Request in Leeuwarden staat op www.leeuwarden.nl/seriousrequest/binnenstadondernemer/.

Bron: Gemeente Leeuwarden

Share.

Comments are closed.