LEEUWARDEN – Bent u benieuwd hoe een aquaduct wordt gebouwd? Kom dan langs voor een rondleiding bij de aquaducten in de Westelijke invalsweg en de Haak om Leeuwarden.

Afzinken, onderwaterbeton, half-om-half bouwen; het zijn zo een paar termen die thuishoren in de wereld van de aquaductenbouw. Maar dit is zeker niet alles. Wist u dat de aquaducten op verschillende manieren worden gebouwd? Hoe, dat laten wij graag aan u zien.
De rondleiding begint bij het provinciaal projectbureau Vrij-Baan. Na een algemene inleiding nemen we u mee naar buiten waar onze technische deskundigen klaar staan om u meer te vertellen en uw vragen te beantwoorden.

Wanneer en waar?
vrijdag 8 november van 13.30 tot 16.30 uur
zaterdag 9 november van 10.00 tot 13.00 uur
Locatie:  Provinciaal projectbureau Vrij-Baan
Snelliusweg 11 in Leeuwarden

Voor wie?
De rondleiding is met name geschikt voor volwassenen. Kinderen vanaf 12 jaar mogen mee, mits onder begeleiding van een volwassene. De bouwterreinen zijn niet geschikt voor minder validen. Tijdens de rondleidingen zijn deelnemers verplicht de veiligheidslaarzen te dragen die het provinciaal projectbureau beschikbaar stelt. Deze laarzen zijn beschikbaar vanaf maat 37.

Opgeven?
U kunt zich opgeven voor een van de rondleidingen bij het provinciaal projectbureau Vrij-Baan via infopbl@fryslan.nl of via telefoonnummer 058-2840440. Let op; er is ruimte voor maximaal vijftig personen per rondleiding.

Bron: Vrij-Baan

Share.

Comments are closed.