LEEUWARDEN – Na de herindeling met een deel van Boarnsterhim op 1 januari 2014 kunnen inwoners van de nieuwe gemeente Leeuwarden, behalve in het Stadskantoor in Leeuwarden, voor eenvoudige lokethandelingen ook terecht bij een loket in Grou.

Loket
Het dienstverleningsloket opent op donderdag 2 januari 2014 zijn deuren in het huidige gemeentehuis van Boarnsterhim aan de J.W. de Visserwei 10. De openingstijden zijn op dinsdag en woensdag van 13.30 tot 17.00 uur, donderdag van 13.30 tot 19.30 uur.

Producten en diensten
Inwoners van de nieuwe gemeente Leeuwarden kunnen bij het loket in Grou terecht voor de meest gangbare producten en diensten. Denk hierbij aan het aanvragen van een parkeervergunning, het ophalen van formulieren en het doen van meldingen over woon- en leefomgeving. Voor de aanvraag van een paspoort/identiteitskaart, een rijbewijs, een gehandicaptenparkeerkaart, het melden van een geboorte of registratie van een huwelijk moet men eerst een afspraak maken. Dat kan via telefoonnummer 14 058.

Lijst producten en diensten loket Grou
– verstrekken algemene informatie
– innemen post
– verstrekken (aanvraag)formulieren
– meldingen woon- en leefomgeving
– verstrekken welkomstpakketten
– inleveren gevonden voorwerpen
– wijzigen naamgebruik
– doorgeven verhuizing
– verstrekken uittreksel en verklaringen
– parkeervergunningen (bewoners)
– verstrekken statusinformatie
– uitgifte (reis)documenten/rijbewijs)

Op afspraak
– aanvraag paspoort/identiteitskaart
– aanvraag rijbewijs
– burgerlijke stand (huwelijk en scheiding, aangifte geboorte en overlijden).
– gehandicapte parkeerkaart

Eenvoudige dienstverlening
Bestuurders van de gemeenten Boarnsterhim en Leeuwarden spraken in 2011 met elkaar af dat na de herindeling een voorziening in Grou moet komen voor eenvoudige dienstverlening. Uitgangspunt daarbij was helder: het realiseren van een eenvoudige dienstverlening dichtbij de klant.

Bron: Gemeente Leeuwarden

Share.

Comments are closed.