LEEUWARDEN – Van maandag 16 december 21.00 uur tot dinsdag 17 december 05.00 uur vinden asfaltwerkzaamheden plaats op de Overijsselselaan (N31) tussen Werpsterhoek en Techum.

Tijdens de werkzaamheden is dit weggedeelte voor het verkeer richting Leeuwarden afgesloten. Het verkeer wordt door middel van gele borden omgeleid via de Drachtsterweg en de Aldlansdyk. Weggebruikers krijgen het advies rekening te houden met een langere reistijd.

Weersgevoelige werkzaamheden
Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Regulier onderhoud
De asfaltwerkzaamheden maken geen deel uit van de projecten van Vrij-Baan. Het betreft regulier onderhoud dat het wegennet periodiek nodig heeft. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Afsluiting Boksumerdyk
In verband met de aanleg van de Haak om Leeuwarden is de Boksumerdyk vanaf Boksum tot de kruising met de Newtonlaan op dinsdag 17 december van 08.00 uur tot 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse met gele borden omgeleid.

Het (brom)fietsverkeer vanuit Boksum richting Leeuwarden slaat na het passeren van de spoorwegovergang Nijlânsdyk/Boksumerdyk linksaf en volgt het fietspad parallel aan de spoorlijn.

Tijdelijke wegverlegging
De afsluiting is noodzakelijk om veilig een tijdelijke wegverlegging te maken die het verkeer vanaf dinsdagavond 17 december langs de bouwlocatie Boksumerdyk leidt. Daar wordt de tunnel aangelegd die vanaf eind december 2014 het verkeer op de Boksumerdyk onder de nieuwe rijksweg leidt. Omdat de Boksumerdyk toch is afgesloten, worden dinsdag ook nog twee duikers (betonnen buizen) in de Boksumerdyk gelegd.

Haak om Leeuwarden
Rijkswaterstaat realiseert samen met de provincie Fryslân een nieuwe rijksweg aan de zuidwestkant van de stad. Deze verbindt de A31 bij Marsum en de N31 bij Hemriksein (Wâldwei). Dit is belangrijk voor de bereikbaarheid van Leeuwarden en de ontwikkeling van de regio. De Haak om Leeuwarden wordt eind 2014 voor het verkeer opengesteld.

Bron: Vrij-Baan

Share.

Comments are closed.