LEEUWARDEN – De Wecycle-inleverbakken voor afgedankte kleine elektrische apparaten onder brievenbussen in de gemeente Leeuwarden zijn in verband met de feestdagen maandag 23 december t/m donderdag 2 januari afgesloten.

De stichting Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen.
Sinds 1 september kunnen inwoners van de gemeente Leeuwarden hun afgedankte kleine elektrische apparaten kwijt in de inleverbakken die hangen onder 27 brievenbussen verspreid over de gemeente. Hier kunnen zij oude of kapotte kleine apparaten zoals mobiele telefoons, strijkijzers, föhns en mp3-spelers dichtbij huis inleveren.

De proef duurt een jaar en is een samenwerking tussen de gemeente Leeuwarden, Omrin, PostNL en Wecycle. Naast de nieuwe inleverbakken, kunnen kleine elektrische apparaten ook worden ingeleverd bij de milieustraat van de gemeente. De milieustraat aan de Greunsweg 86 is buiten de feestdagen gewoon geopend.

Kijk voor meer informatie over de inzamelproef en de locaties van de brievenbussen met inleverbakken op wecycle.nl/leeuwarden.

Share.

Comments are closed.