LEEUWARDEN – Twee personen kregen een uniek kijkje op de bouw. Vanaf 60 meter hoogte konden ze prachtig over het tracé van De Haak om Leeuwarden uitkijken.

Een prachtige uitzicht vanaf het bouwterrein van de nieuwe Westelijke invalsweg werd genomen vanuit een 350 tons kraan. Een foto geeft een goed overzicht van hoe de nieuwe Westelijke invalsweg straks een snelle rechtstreekse aansluiting van en naar de stad zal zijn. De contouren van de nieuwe Westelijke invalsweg zijn al goed te zien! Hier zie je in de verte de weg aansluiten op De Haak om Leeuwarden.

Werpsterhoek
Onlangs is langs het spoor bij Knooppunt Werpsterhoek het eerste van zes betonnen steunpunten voor de viaducten over het spoor ‘ontkist’. De houten mal (de bekisting) waarin het beton is gestort is verwijderd. Het resultaat is een imposant vrijstaand ‘monument’ van ongeveer 7 bij 13 meter. Het is echter een monument van tijdelijke aard. Het grootste deel van het steunpunt verdwijnt achter een dikke laag zand en grond wanneer het gat tussen de zandbaan en het viaduct wordt opgevuld.

Op de steunpunten komen bovendien betonnen liggers die het wegdek van de Haak om Leeuwarden over het spoor en de bovenleiding heen dragen. Deze liggers hebben een gemiddelde lengte van 29 meter en worden in de periode van 17 tot en met 23 maart geplaatst. Dat gebeurt in de nachtelijke uren wanneer er geen treinen rijden.

Bron: Vrij-Baan

Share.

Comments are closed.