LEEUWARDEN – De Friese organisatie SQ8, o.a. bekend van hun succesvolle evenementen Hemels Festival en 90’s XXL, is al enige jaren kind aan huis onder de Oldehove in Leeuwarden.

Het lijkt dan ook een voor de hand liggende keuze om juist daar een nieuw festival te lanceren. Met gepaste trots presenteert SQ8 op vrijdag 30 mei dan ook haar nieuwste aanwinst ‘Oldepop’.
Voor Oldepop komen de beste artiesten naar Leeuwarden om aan de voet van de zo markante scheve Oldehove een prachtig concert te geven.

De eerste namen voor deze avond zijn bevestigd en met gepaste trots meldt SQ8 dat Guus Meeuwis, bekend van zijn vele hits en zijn ‘Groots met een zachte G’ concerten, de eerste naam is die bekend gemaakt wordt die op Oldepop komt spelen met zijn band. Guus zit bijna 20 jaar in het artiestenvak en is al jaren een graag geziene gast. Hij heeft inmiddels 32 stadionconcerten op zijn naam staan en behoort tot één van de grote smaakmakers op de vaderlandse podia en festivals.

Afgelopen zomer ontving hij, tijdens zijn uitverkochte Groots met een zachte G concerten in het Philips Stadion in Eindhoven, zijn miljoenste bezoeker! Waar Guus is, is het altijd feest en dit zal tijdens Oldepop van het zelfde laken een pak zijn, ook hier zal het een groots feest met een geweldige sfeer worden! Meeuwis staat altijd garant voor een dikke dosis gezelligheid en oerhollands meezingen. Kortom, Brabant meets Friesland! Guus is klaar voor ‘het Grootste feest van Noord Nederland!’.

De tweede naam die bekend gemaakt kan worden is Memphis Maniacs. Deze band behoeft in festival land geen introductie meer, overal waar de Maniacs komen, gaat het dak er werkelijk af! Na hun doorbraak tijdens Noorderslag 2011 overtuigde het succesvolle mash-up collectief Memphis Maniacs op zo’n 60 zeer uiteenlopende festivals (waaronder Paaspop, Parkpop, Solar, Concert at Sea, Dance Valley, Oerol en Valtifest). Het sprookjesachtige jaar werd door de “Meester van de Mash-up” afgesloten met een clubtour langs 18 poppodia die resulteerde in dampende dansvloeren en uitverkochte zalen. De Memphis Maniacs gooien met ingenieus muzikaal knip- en plakwerk onverwachte combinaties van hits uit zeer uiteenlopende genres over, achter en door elkaar. Hun uiterst explosieve show laat het publiek keer op keer in verbazing en extase achter.

SQ8 is voor Oldepop nog volop bezig met de derde naam, welke de komende weken bekend gemaakt zal worden!

De kaartverkoop voor dit festival zal op woensdag 26 februari om 12.00 uur starten!
Meer info over dit festival is te vinden op www.oldepop.nl en op de facebook pagina van dit evenement.

Bron: SQ8

Share.

Comments are closed.