LEEUWARDEN – Vrijdag maakte wethouder Verkeer en Vervoer (Vrij-Baan) Thea Koster, tijdens een persmoment met LOOP Leeuwarden, bekend dat de wandelroute over de Westelijke invalsweg plaats gaat vinden.

Dit is de eerste, en waarschijnlijk ook de laatste keer, dat de invalsweg speciaal voor LOOP Leeuwarden een voetgangersgebied is.

Door weer en wind liepen wethouder The Koster en voorzitter LOOP Leeuwarden Siebe Annema vanuit projectbureau Vrij-Baan in veiligheidskleding naar de Westelijke invalsweg. Deze weg wordt aangelegd in twee delen. De provincie Fryslân is verantwoordelijk voor de aanleg van het eerste deel, de aansluiting op de Haak om Leeuwarden, en de gemeente Leeuwarden zorgt voor de aansluiting op het Stephensonviaduct. De Westelijke invalsweg wordt een nieuwe entree naar het centrum van de stad om de bereikbaarheid van Leeuwarden te verbeteren.

“Als je de combinatie kan maken tussen Vrij-Baan en een mooie activiteit zoals LOOP Leeuwarden, dan vind ik dat je dat altijd moet doen.” Het is een mooie mogelijkheid om te laten zien waar we mee bezig zijn” zegt wethouder Thea Koster.

LOOP Leeuwarden biedt naast het hardlopen sinds drie jaar ook de mogelijkheid om te wandelen. KWF kankerbestrijding is partner van LOOP Leeuwarden bij de organisatie van de wandeltochten. Deelnemers worden dit jaar door Arriva vervoerd naar Harlingen, Dronrijp en Deinum en wandelen terug naar de stad. Het zijn routes van respectievelijk 35, 25, 15 en 10 kilometer. “Het is prachtig dat we nu ook nog de slotkilometers over de Westelijke invalsweg kunnen aanbieden“ zegt voorzitter Siebe Annema. Inmiddels heeft het aantal inschrijvingen voor 2014 op dit moment het aantal van 2013 ruimschoots overschreden. Inschrijven kan nog tot en met 11 mei, via www.loopleeuwarden.nl.

Bron: Loop Leeuwarden

 

Share.

Comments are closed.