LEEUWARDEN – In het kader van de aanleg van de Haak om Leeuwarden wordt de aansluiting van de N31 (Waldwei) op de Drachtsterweg bij Hemriksein aangepast.

Ter hoogte van de zuidelijke aansluiting is de afgelopen maanden een turborotonde aangelegd. De noordelijke aansluiting is vergroot en wordt over enkele weken voorzien van verkeerslichten.

Tot die tijd zijn met het oog op de veiligheid twee van de vier beschikbare rijstroken afgesloten en geldt ter plaatse een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Deze tijdelijke situatie blijft van kracht tot en met begin september van dit jaar.

Tijdens de werkzaamheden streven wij naar een maximale veiligheid voor weggebruikers en wegwerkers. Tegelijkertijd proberen we de hinder tot een minimum te beperken. Dat kunnen wij niet alleen. Ook u speelt als weggebruiker hierin een belangrijke rol. Houdt u zich bij het passeren van de werkzaamheden aan de tijdelijke maximum snelheid van 30 kilometer per uur en let extra goed op wanneer u van rijrichting verandert.

Naar verwachting worden begin september 2014 de verkeerslichten in werking gesteld en worden alle rijstroken vrijgegeven voor het verkeer.

Rotonde en verkeerslichten
De zuidelijke aansluiting is voorzien van een turborotonde terwijl op de noordelijke aansluiting het verkeer wordt afgewikkeld met verkeerslichten. Oorspronkelijk zouden beide kruisingen geregeld worden met verkeerslichten. Een vanuit veiligheid en doorstroming prima oplossing. Kort voor de start van de werkzaamheden bleek er toch voldoende budget beschikbaar om aan de zuidzijde de geplande kruising te vervangen door een rotonde. Deze situatie verandert vooralsnog niet.

Bron: Vrij-Baan

 

Share.

Comments are closed.