LEEUWARDEN – De deuren zijn geopend! Bezoekers van over de hele wereld komen inmiddels de camping op want morgen, donderdag 28 augustus, start het Dancefestival Psy Fi op recreatiegebied de Groene Ster.

Hierbij is uiteraard muziek belangrijk, maar er wordt daarnaast heel veel aandacht besteedt aan kunst, cultuur, lezingen én ook gezond eten en streekproducten.
Volgens de gemeente Leeuwarden is het aanbod en eveneens de rol van de lokale horeca- en detailhandel erg positief. Dat het publiek dat op het evenement afkomt voor 80% uit het buitenland komt voor internationale exposure van leeuwarden kan zorgen, is helemaal in lijn met de visie op evenementen in “Culturele Hoofdstad 2018”.

Het festival heeft een internationale Goa/trance line-up geregeld waar meer dan 200 DJ’s en acts zullen optreden. Daarnaast is er een uitgebreide markstraat, zijn er vele workshops en zijn er verschillende kunstgalerien.

De locatie is uiteraard van zichzelf al prachtig om in te mogen vertoeven. Het natuurlijke karakter is een droom van de organisatie en er wordt dan ook gestreefd naar het achterlaten van een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. In aanloop naar nieuwe edities wordt er nu zelfs gekeken naar de mogelijkheden voor eco toiletten en –douches en zonnepanelen om het festival van stroom te voorzien. Dit festival wordt er al gewerkt met biologisch afbreekbare bekers om de hoeveelheid plastic afval te verminderen, de meeste materialen die dit jaar worden ingezet worden de editie in 2015 weer gebruikt en ook het eten wordt allemaal organisch voorbereid.

Aan deze ontwikkelingen kan een ieder een steentje bijdragen. Gewoon door gezellig naar het festival te komen en te genieten van de muziek, de prachtige omgeving en al het andere wat het programma te bieden heeft.

Tickets zijn bij de kassa verkrijgbaar. Meer informatie is te vinden op de website van PSY-FI. www.psy-fi.com of de Facebookpagina Psy-Fi

Share.

Comments are closed.