LEEUWARDEN – Donderdag 4 september organiseert Leeuwarden Studiestad in samenwerking met studenten en Club Red voor de negende keer Leip! Festival op het Oldehoofsterkerkhof.

Sinds de drank- en horecawet wijziging begin dit jaar schenkt Leeuwarden Studiestad tijdens haar evenementen geen alcohol voor bezoekers onder de 18 jaar. Poortvliet Veiligheidsdiensten ondersteunt tijdens de evenementen van Leeuwarden Studiestad.

Poortvliet Veiligheidsdiensten heeft afgelopen 5 juni de eerste try-out gehouden tijdens de Farewell Party. Alle minderjarigen werden tijdens dit evenement gecontroleerd op alcoholgebruik aan de hand van een blaastest.

Tijdens Leip! Cinema en Leip! Festival zullen alle bezoekers zich moeten identificeren bij binnenkomst. Er zal worden gewerkt met twee verschillende kleuren polsbandjes, die de leeftijd van de bezoekers aangeven. Op deze manier weet het barpersoneel of er wel of geen alcohol mag worden verstrekt. Alle minderjarigen zullen een blaastest moeten ondergaan voor binnenkomst. Wanneer het promillage hoger is dan 0,5 zal de toegang worden geweigerd.
Leeuwarden Studiestad en Club Red zijn betrokken bij het voorkomen van misbruik van alcohol onder minderjarigen. Tijdens Leip! Cinema en Leip! Festival krijgen de barmedewerkers instructies om hier op de juiste manier mee om te gaan.

 

Share.

Comments are closed.