LEEUWARDEN – De voorbereidende werkzaamheden op het terrein van de ijshal zijn al in gang gezet. Maar voordat de daadwerkelijke bouw kan beginnen moet er nog iets heel belangrijks gebeuren; het ondertekenen van de contracten.

De ondertekening van deze contracten was in de Nieuwe Zaal in het Stadhuis. Er zijn drie contracten ondertekend: een design- en buildcontract, een maintainancecontract en een contract voor de levering van gas water en elektra.

Verschillende partijen
De contracten zijn ondertekend door de drie betrokken partijen van de Elfstedenhal. Het gaat hierbij om Andries Ekhart (wethouder Sport gemeente Leeuwarden), Wiep Schuurmans (voorzitter Stichting IJshal Leeuwarden), Johan van der Kooi (directeur IJshal Leeuwarden) en Biense Dijkstra (namens Bouwcombinatie Elfstedenhal v.o.f.). Bouwcombinatie Elfstedenhal v.o.f. is een samenwerking van Bouwgroep Dijkstra Draisma en Jorritsma Bouw.

Soorten contracten
Een design- en buildcontract is een contract waarbij de verantwoording voor het ontwerp en de uitvoering bij dezelfde partij liggen, in dit geval Bouwcombinatie Elfstedenhal v.o.f. Het maintainancecontract houdt in dat het onderhoud van de Elfstedenhal voor de komende 25 jaar in handen is van Bouwcombinatie Elfstedenhal v.o.f. Daarnaast is de levering van gas water en elektra ook voor de komende 25 jaar in handen van de Bouwcombinatie. Hiervoor is het contract voor de levering van gas water en elektra getekend.

De realisatie van de Elfstedenhal wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Fryslân.

Bron: Gemeente Leeuwarden

 

Share.

Comments are closed.