LEEUWARDEN – Door een reusachtig 3D-krijttekening te onthullen, heeft minister Melanie Schultz van Haegen vandaag de aftrap gegeven voor de ‘Haakdagen’.

Dit zijn de laatste tien dagen tot de openstelling van de nieuwe rijksweg Haak om Leeuwarden (N31) op 18 december.

Met de komst van de Haak is straks een belangrijk verkeersknelpunt in Noord-Nederland opgelost. De nieuwe ‘ruggengraat’ van Leeuwarden maakt de infrastructuur en bereikbaarheid van de stad en regio toekomstbestendig. Tot die tijd krijgt iedereen de kans om de nieuwe wegen, viaducten en aquaducten eens op een hele andere manier van dichtbij te beleven. De komende tien dagen vinden er op en rond de weg talloze activiteiten voor jong en oud plaats.

Minister Schultz: ‘De komst van de nieuwe rijksweg is belangrijk voor de regio. Leeuwarden, als hoofdstad van Friesland, heeft een belangrijke functie op sociaal, economisch en cultuur gebied. Daarom is het van belang dat de stad goed bereikbaar is, ook in de toekomst. Met de komst van de Haak is er vrij baan voor het verkeer, vrij baan voor de leefbaarheid en vrij baan voor een gezonde economische toekomst van deze regio.’

Bron: Vrij-Baan

 

Share.

Comments are closed.