LEEUWARDEN – Zaterdagavond was het trace van de Haak om Leeuwarden en een deel van de Westelijke invalsweg geopend voor een sfeervolle wandeltocht.

Rond 21:00 kon iedereen starten vanuit de projectboerderij van Rijkswaterstaat naast de Werpsterhoek om vervolgens via het I LOVE FRYSLÂN icoon hun weg over het tracé te vervolgen.

Onder een prachtige sterrenhemel waarbij vele vallende sterren werden gespot kwamen de bezoekers eerst muziek van Tim Tells tegen bij het fictieve dorpje It Fjild. Onderweg werd men verrast door het oudste opgeschreven Friese verhaal, ‘het soldaatje van Barrahûs’ verteld door Mindert Wijnstra. Bij de brug over De Swette stond Dichter Elmar Kuiper met een gedicht over de Elfstedentocht, wandelaars konden ondertussen warme koffie en chocolademelk met slagroom kopen. Na het verlaten van het fictieve dorpje De Swette ging de tocht verder richting de Boksumerdyk, bij de spooronderdoorgang was een voorstelling van dansgroep Vayu en verderop lag op het asfalt een heus licht en geluidskunstwerk gebaseerd op het oude Middelsee gebied. Om daarna te eindigen met chocomel én glühwein in het Margaretha Zelle akwadukt waar een DJ voor de nodige entertainment zorgde.

Onze fotograaf liep mee in de wandeltocht en maakte een aantal foto’s.

Foto’s E. Tjallings

Share.

Comments are closed.