LEEUWARDEN – Met het oprollen van de 3D-tekening op het asfalt op De Haak om Leeuwarden hebben Vrij-Baan bestuurders Sietske Poepjes, Thea Koster en Els van Grol de Haakdagen officieel afgesloten.

Met een ferme tik op de knop ontstaken zij vervolgens de lampen in één van de vier kerstbomen langs de nieuwe (invals)wegen. Daarmee wensen zij de weggebruiker veilige feestdagen

Voorafgaand aan de sluitingsceremonie trokken bestuurders en genodigden in een bonte stoet van auto’s, bussen en trucks over de nieuwe Haak en Westelijke invalsweg. Onder leiding van de promotiebus voor Leeuwarden culturele hoofdstad 2018 reed een colonne van ongeveer dertig voertuigen namens Leeuwarden Vrij-Baan, hulpdiensten, openbaarvervoerbedrijven en aannemers naar de 3D –tekening bij het Newtonfiadukt.

Met het opruimen van de tekening kwam een einde aan tien dagen van speelse, sportieve en culturele activiteiten waarmee het publiek kennis mocht maken met de nieuwe wegen. In de loop van de middag zijn die stapsgewijs opengesteld voor het verkeer.

Bron: Vrij-Baan

 

Share.

Comments are closed.