LEEUWARDEN – Isabelle Diks, wethouder duurzame ontwikkeling, opende dinsdag 10 februari het Winter Cycling Congress 2015.

Ze heette de bezoekers van harte welkom in Leeuwarden. Leeuwarden neemt de bezoekers van dit congres graag mee in onderwerpen als fietsinfrastructuur, gedragsbeïnvloeding en onder andere gladheidsbestrijding.

Fietstour en Vrij-Baan bustour
Een groot aantal deelnemers van het Winter Cycling Congress maakten donderdag 12 februari een fietstocht langs verschillende fietsprojecten. Vanuit het provinciehuis fietsten ze langs het Centraal Station en door fietstunnels bij het Oostergoplein. De fietstocht werd begeleid door medewerkers van de Fietsersbond, studenten van NHL Hogeschool en medewerkers van de gemeente Leeuwarden. Het aantal deelnemers aan de fietstour won het tegenover de Vrij-Baan bustour. De Vrij-Baan bustour wordt ingezet om inwoners van Leeuwarden en omgeving te informeren over haar projecten. Ditmaal was de Vrij-Baan bustour bedoeld om bezoekers van het congres meer over fietsinfrastructuur en fietspaden in aquaducten te vertellen. Ook werd uitgelegd hoe Park & Bike tot stand is gekomen, hoe het systeem werkt en wat de voordelen van Park & Bike zijn.

Gedrag & campagnes
Werk Slim, Reis Slim voert vijf jaar de rij2op5-campagne om fietsen naar het werk te stimuleren, ook in de winter. Campagneleider Mirjam de Boer presenteerde dinsdag 10 februari de aanpak en het succes van deze campagne in een workshop. Bovendien gaven partners Stenden Hogeschool, Friesland Campina en ING pitches over de toepassing binnen hun bedrijf. De Friesland Zorgverzekeraar won diezelfde dag de rij2op5-award.

Bezoekers
Bezoekers van het Winter Cycling Congress 2015 komen van ver. Beleidsmedewerkers uit bijvoorbeeld Amerika, Noorwegen en Kazachstan zijn geen uitzondering. In enkele van deze landen bestaan nog geen fietspaden. Andere landen zitten in de opstartfase om hun stad fietsvriendelijker te maken.

Bron: Vrij-Baan

 

Share.

Comments are closed.