LEEUWARDEN – De voorbereidende werkzaamheden voor de onderdoorgangen Werpsterhoeke voor het toekomstige station zijn gestart.

Voorbereidende werkzaamheden
Het gaat hier om het omleggen van de Bredyk, inclusief de aanleg van een rotonde, de kap van bomen, de aanleg van watergangen en het verleggen van kabels en leidingen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS. Naar verwachting zijn deze voorbereidende werkzaamheden in mei klaar.

Aanbestedingsprocedure
De aanbestedingsprocedure voor de beide onderdoorgangen loopt. In april is de aannemer bekend die de twee onderdoorgangen gaat aanleggen. De verwachting is dat de uitvoering start in de zomer 2015. Dit hangt af van de planning van de aannemer.

Station Werpsterhoeke
Het project Station Werpsterhoeke bestaat uit de aanleg van een station en van twee onderdoorgangen (één voor fietsers/voetgangers en één voor snelverkeer) ter hoogte van Leeuwarden – Werpsterhoeke. Het station en de onderdoorgangen maken deel uit van de gebiedsontwikkeling Leeuwarden Zuidwest en is een onderdeel van het programma Leeuwarden Vrij-Baan. Het project wordt in fases uitgevoerd. In fase 1 worden beide onderdoorgangen gerealiseerd. In fase 2 volgt het station. De onderdoorgangen dragen bij aan de noodzakelijke verbetering van de overwegveiligheid als er vanaf 2017 vier treinen per uur (filmpje) gaan rijden tussen Leeuwarden en Meppel.

Bron: Vrij-Baan

Share.

Comments are closed.