LEEUWARDEN – Bijna honderd kunstwerken worden volgende week maandag (11 mei) geveild.

De opbrengst gaat naar de stichting Leergeld, die ervoor zorgt dat kinderen uit noodlijdende gezinnen toch aan activiteiten mee kunnen doen. De veiling is in Poppodium Romein.

Zaterdag en zondag worden de werken alvast opgesteld. De kijkdagen zijn op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. De deelnemende kunstenaars komen uit Friesland en stellen hun werk ruimhartig beschikbaar. Een groot aantal bedrijven heeft (financieel) bijgedragen en er zo voor gezorgd dat de kwaliteit van de veiling hoogwaardig is.

,,We zetten ons graag in voor kinderen”, zegt Gerard Veldman van serviceclub en internationale vrijwilligersorganisatie Kiwanis die de veiling heeft opgepakt. ,,Onze ambitie sluit daarom aan bij die van Leeuwarden-Fryslân 2018. Om wezenlijk bij te dragen aan de toekomst van kinderen, die deel uitmaken van onze mienskip, dàt is een prachtig gevoel.”
Het gaat om moderne kunst, vervaardigd uit verschillende materialen. Er wordt werk geveild van onder anderen Hendrik Elings, Oene van der Veen, Catrinus Spinder, Sjoukje Ultzen en Reinier Knol.

De stichting Leergeld wil voorkomen dat kinderen worden uitgesloten omdat ze niet mee kunnen doen aan binnen- of buitenschoolse activiteiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om schoolreisjes, muziekles, maar ook het lidmaatschap van een voetbalclub of balletschool.

Bron: Leeuwarden-Fryslân 2018

 

Share.

Comments are closed.