FRIESLAND – Talant en Omrin willen ruim 100 cliënten van Talant op zaterdag 6 juni 2015 weer een prachtige dag laten beleven met de toertocht “Met z’n Allen”. Voor de 5e keer organiseert Omrin samen met Talant deze tocht van vuilniswagens van diverse gemeenten uit Friesland en Groningen en van Omrin, rolstoelbussen, een brandweerauto, een politiebusje, motoragenten en een ambulance. Zo’n honderd chauffeurs krijgen deze dag een bijzondere bijrijder in hun vuilniswagen, die glunderend vanuit de hoge cabines alles goed kunnen bekijken. De toertocht start rond 10.00 uur vanaf de Abe Lenstraboulevard in Heerenveen en gaat via het zuidwesten van Friesland naar Leeuwarden.

“Onze cliënten kijken erg uit naar deze dag. Ze genieten van de tocht in de wagens en de aandacht die ze krijgen van de chauffeurs en andere vrijwilligers”, vertelt Marylse van den Bosch, begeleider van Middelséhiem. “Ook de muzikale omlijsting door de onemanband ‘Waorom niet’ is erg aanstekelijk. Wij danken daarom alle vrijwilligers van harte voor hun bijdrage aan deze Toertocht! Zonder hen kunnen we niet!”

Route
De bijzondere colonne begint in Heerenveen en gaat via de gemeente De Friese Meren naar Hotel Gaasterland in Rijs. Hier krijgen alle deelnemers een lunch aangeboden. De toertocht gaat daarna via Littenseradiel naar Leeuwarden, om op het hoofdkantoor van Omrin te eindigen met een feestje. “We zijn er trots op dat wij op deze manier kunnen bijdragen aan een mooie dag voor de cliënten”, zegt John Vernooij, directeur van Omrin. De volledige route treft u in de bijlage aan. Iedereen is van harte uitgenodigd om langs de route te komen kijken.

Deelnemers
In de toertocht rijden auto’s mee van de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel en Dongeradeel, De Friese Meren, Ferwerderadiel, Franekeradeel, Kollumerland, Opsterland, Súdwest-Fryslân, Tytsjerksteradiel en Weststellingwerf, alsmede de Milieudienst Groningen, Regon Milieuservice, Brandweer Drachten en Omrin.
Sponsors
Deze toertocht wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van 2BMade BV, Albron, Ambulance Kijlstra, AON, Autoschade Miedema, B-waste, Cor van Dijk fotografie, Cornelis Bedrijfsauto’s BV/IVECO, DBI container service, De Vlas Harlingen, Drukkerij Douma, Friesland College Heerenveen, Groothandel Bergsma, Haan Reclamewerk, Hotel Gaasterland, Jaap Breman schoonmaakgroothandel, KTK, Milieudienst Groningen, MPH events, Multicopy Leeuwarden, Onemanband Woarom niet, Paul de Bruin fotografie, Poiesz supermarkten, Politie Heerenveen, Rondaan’s Carrosserie- en Wagenbouw BV, Sandstra Transport BV, Scania Rinsma, Stichting Vrienden van Talant, Tenten- en partyverhuur Wiersma, Van den Horn taxibedrijf, VLD containersystemen BV, Zijlstra beroepskleding.

Omrin is in Noord-Nederland actief in de gehele keten van afvalstoffenmanagement. Omrin heeft tot doel afval op een professionele en milieuhygiënisch verantwoorde manier in te zamelen, te bewerken en te verwerken. Daar waar mogelijk worden innovatieve technieken ontwikkeld en toegepast. Niet voor niets is de missie van Omrin: het behalen van een zo hoog mogelijk milieurendement en kwaliteitsniveau tegen zo laag mogelijke kosten. Bij alle activiteiten moeten bovendien een gezonde en veilige werk- en leefomgeving gewaarborgd blijven. Bij Omrin werken circa 420 mensen. De aandelen zijn in handen van Friese gemeenten

Zoveel mogelijk op eigen benen staan, een zinvolle dagbesteding en de ruimte om jezelf te ontplooien; ieder mens is het waard om uit het leven te halen wat erin zit. Talant helpt mensen met een verstandelijke beperking hún leven te leiden. De zorg en ondersteuning die Talant biedt, past bij de vraag en de individuele mogelijkheden van de cliënt.

Share.

Comments are closed.