LEEUWARDEN – Koning Willem-Alexander was zaterdag in Leeuwarden waar hij de viering van het Maria Louise Jaar bijwoonde.

Om 14.00 uur onthulde Koning Willem-Alexander de vorstelijke streetart muurschildering van ruim 50 vierkante meter, waar de afgelopen periode hard aan gewerkt is. Onder het toeziend oog van de betrokken kunstenaars openbaarde de Koning het portret van Maria Louise en haar man stadhouder Johan Willem Friso. Hierin zijn de portretten verwerkt van de huidige tien regerende vorsten van Europa, waaronder Koning Willem-Alexander. Zij zijn alle nazaten van Maria Louise. Een bijzondere locatie, want het Heer Ivostraatje grenst pal aan het Princessehof, het voormalige paleis van Maria Louise, voorouder van onze huidige Koning.

Laat je verrassen door deze spectaculaire schildering met een afmeting van maar liefst 5 meter hoog en 10 meter breed, met daarop een grote beeltenis van Maria Louise en Johan Willem Friso. Verder zijn op de muurschildering de stamboom van de nazaten van Maria Louise en Johan Willem Friso en de portretten van de huidige koningen en koninginnen in Europa op eigentijdse wijze afgebeeld.

De Koning vertrok na de onthulling naar het Zaailand waar hij de harddraverij bijwoonde en de Gouden Swipe uitdeelde. Zie ons andere artikel voor foto’s en info.

Share.

Comments are closed.