LEEUWARDEN –  Vrijdag 25 september werd het waterkunstwerk BadBubble door kunstenaar Hans van Houwelingen en wethouder Isabelle Diks samen met betrokken bewoners in werking gesteld.

De nieuwe rotonde Lekkummerweg-Leo Twijnstrastraat-Canadezenlaan werd daarmee officieel in gebruik genomen.

Waterkunstwerk voor waterrijke wijk
De Vrijheidswijk in Leeuwarden is een waterrijke wijk, met unieke ligging aan Dokkemer-Ie en de Bonkefeart. Ter afronding van de stedelijke vernieuwing van de Vrijheidswijk, waaraan de afgelopen jaren door gemeente, Elkien, WoonFriesland en buurt hard is gewerkt, werd kunstenaar Hans van Houwelingen uitgenodigd om een waterrijk stedenbouwkundig accent te plaatsen.

Hans van Houwelingen en BadBubble
Hans van Houwelingen (Harlingen 1957) volgde zijn opleiding aan de ABK Minerva in Groningen en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij heeft vele sculpturen, monumenten en stedelijke ruimten ontworpen in binnen- en buitenland. In 2013 kreeg hij de koningin Wilhelminaring oeuvreprijs voor beeldhouwkunst. In BadBubble keert Hans van Houwelingen zich tegen de clichébeelden van de rotonde, rotondekunst en fontein. Het resultaat is een enorm jacuzzi-verkeersplein. Bekijk het waterkunstwerk via YouTube.

Opgedragen aan Jo Kooistra
Het waterkunstwerk is opgedragen aan Jo Kooistra. Jo Kooistra was een zeer actief wijkbewoner en heeft zich tientallen jaren ingezet als vrijwilliger. In het buurthuis, bij het wijkpanel en de laatste jaren als drijvende kracht achter de wijkkrant. Jo Kooistra is begin dit jaar overleden en wordt alom gemist.

Bron: Gemeente Leeuwarden

Share.

Comments are closed.