LEEUWARDEN – Soms is ze een tikkeltje ruig, tegelijkertijd gevoelig door de melancholieke klank van haar stem, en als ‘Vintage Gay Icon’ in de jaren ‘80 was ze een voorbeeld in de gay-scène. Ook nu is ze weer vol op actief in de muziekindustrie: Kim Wilde komt dinsdag 11 oktober naar Neushoorn.

Binnen de popmuziek is Kim zonder meer één van de groten der aarde te noemen. Ze maakte deel uit van de new wave-generatie, die in de jaren ’80 een twist gaf aan de mainstream rock die tot dusver bekend was. Het op het oog ondeugende Amerikaanse schoolmeisje maakte haar debuut in 1981 met ‘Kids in America’ en genoot binnen no time internationale bekendheid. Gevolgd door topsongs als ‘Cambodia’, ‘View From a Bridge’ en ‘Never trust a stranger’, veroverde Kim Wilde alle Europese hitparades.

In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde ze samen met de Duitse zangeres Nena de tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’, die in Nederland maar liefst vijf weken op 1 stond. Er volgde meer nieuwe muziek, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014. Momenteel werkt de zangeres opnieuw aan een album.

De kaartverkoop voor het concert in Neushoorn start donderdag 4 februari om 10:00.

Bron: Neushoorn

Share.

Comments are closed.