LEEUWARDEN -Op zaterdag 21 mei zijn van 17.00 uur tot 22.30 uur de Langemarktstraat en een deel van de Sophialaan afgesloten.

De Sophialaan tussen de Willemskade en de Lange Marktstraat is die dag afgesloten. Ook de Lange Marktstraat tussen de Sophialaan en de Zuidersingel(tussen de 2 rotondes) is die dag afgesloten. De rotonde bij de Achmea toren is nog wel open, evenals die bij de Zuidersingel. Autoverkeer wordt dan omgeleid via een omleidingsroute die aangegeven wordt middels verkeersborden. Fietsers en voetgangers worden niet gehinderd en woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Bussen rijden volgens de normale dienstregeling, m.u.v. van bussen die rijden via de Prins Hendrikbrug. Deze bussen worden omgeleid via de Westersingel. Het trein- en busstation blijven via de Stationsweg bereikbaar.  Zie voor de omleidingsroute de afbeelding hieronder.

Om grote verkeershinder later in het project Herinrichting Stationsgebied te voorkomen, verwijdert aannemer K_Dekker bouw & infra op zaterdag 21 mei en zondag 29 mei grote obstakels in het stationsgebied in Leeuwarden. Denk hierbij aan vluchtheuvels, midden geleiders en de fietsenrekken voor het station. Hiervoor worden op zaterdag 21 mei en zondag 29 mei enkele straten afgesloten voor doorgaand verkeer.

Share.

Comments are closed.