LEEUWARDEN – Rondom en nabij het Station wordt druk gewerkt aan nieuwe wegen wat vooral tot eind augustus voor enige overlast zorgt.

De werkzaamheden rond het Station zijn momenteel vooral aan de nieuwe Zuidersingel tussen het Aegon gebouw en het busstation. Ook wordt hier gewerkt aan het nieuwe (tijdelijke) busstation. Dit moet na de zomer klaar zijn. Vanaf de Snekertrekweg en de Stationsweg gaat het verkeer dan rechtdoor langs het busstation. De Sophialaan zal na opening van de nieuwe Zuidersingel veranderen in een shared space gebied voor voetgangers en fietsers. De rotonde Sophialaan / Lange Marktstraat verdwijnt, er zal een bocht komen richting de Prins Hendrikstraat.

Op de foto’s is onder andere de nieuwe rotonde te zien die men aanlegt op de splitsing Zuidersingel/Oude Veemarkt/Lange Marktstraat. Daarnaast is het nieuwe busstation zichtbaar, vermoedelijk zal dit tijdelijk zijn zodat het bestaande busstation gesloopt kan worden.

Op de Snekertrekweg wordt momenteel gewerkt aan fase 2 van de Westelijke invalsweg. Tegelijkertijd wordt de riolering vervangen. Doorgaand verkeer is daarom tot circa eind augustus niet mogelijk via de Snekertrekweg. De winkels en bedrijven zijn wel bereikbaar en fietsers kunnen er nog langs. Op de splitsing Marshallweg / Snekertrekweg wordt een rotonde aangelegd.

Foto’s Edwin Tjallings

Share.

Comments are closed.