LEEUWARDEN – Leeuwarden kijkt terug op een prachtige passionele avond van The Passion 2017 op het Wilhelminaplein in het hart van de stad.

The Passion 2017 was een groot succes, zowel op het plein als elders in de stad. De processie van zo´n 1000 mensen met het verlichte, witte kruis ging bij het Cambuurstadion van start. De route liep via de Emmakade en Oostergrachtswal langs de Blokhuispoort en het Fries Museum naar het Wilhelminaplein. Langs de route stonden enkele duizenden toeschouwers. Ruim 12.000 bezoekers volgden op het plein live The Passion op het hoofdpodium voor de gevel van het Paleis van Justitie.

Burgemeester Ferd Crone: “We zijn blij dat The Passion zo goed is verlopen. Er hing de hele dag een ontspannen sfeer in de stad. Voor Fryslân was de vertolking van ‘In nije dei’ door Elske de Wall één van de hoogtepunten. Dat was echt kippenvel! De hele cast heeft trouwens een prachtige vertolking van The Passion gegeven. Dit heeft binnen en buiten Fryslân de gemeenschap met elkaar verbonden.”

Tekst: Gemeente Leeuwarden
Foto’s: Michel Stienstra

Share.

Comments are closed.